2de leerjaar

Dag allemaal!

Wij zijn de juffen en kindjes van het tweede leerjaar te Lanklaar! Het tweede leerjaar bestaat uit twee kleine klasjes van 15 enthousiaste leerlingen. De juf van L2A heet juf Jessica en juf Petra is de juf van L2B.

In onze klas is er heel wat te beleven! Hierover willen we je graag wat meer vertellen.

Wij werken in de klas met Snappet. Dit is een programma op de tablet voor rekenen, spelling en taal. Nadat je uitleg hebt gekregen over de les kan je zelfstandig aan de slag op je eigen tablet. Er zijn heel wat voordelen aan verbonden: je kan werken op je eigen tempo, je krijgt aangepaste oefeningen op jouw niveau en bovendien zie je meteen of je antwoorden juist of fout zijn, zo kan je ze onmiddellijk zelf verbeteren.

In de rekenlessen leer je tellen tot 100. Ook de maal- en deeltafels van 1 t.e.m. 10 en klokkijken tot op het kwartier staan op het programma.

Je zal de hoofdletters leren schrijven, alsook langere en moeilijkere woorden, zoals woorden met ei/ij, ou/au, woorden op d/t,…

Naast schrijven is lezen natuurlijk ook heel erg belangrijk. We plannen elke dag verschillende leesmomenten in tijdens het leeskwartier, maar ook in kleine groepjes per leesniveau. Hiervoor worden verschillende leesjuffen en leesmama’s ingeschakeld.

We werken tijdens de W.O.-lessen met maandthema’s. Een hele maand wordt rond hetzelfde thema gewerkt binnen verschillende leergebieden als muziek, drama, taal, techniek, ICT, etc. De bedoeling is om in te zetten op ‘taal’ en uitbreiding van woordenschat.

We maken eveneens enkele uitstappen in het teken van de W.O.-thema’s, zoals de herfstwandeling, een bezoekje aan de winkel,…

Onze grootste uitstap is zonder twijfel de driedaagse boerderijklasse naar Teuven. We overnachten in een grote boerderij en leren alles over het leven op de boerderij. We maken er mooie wandelingen, beleven toffe activiteiten en spelen vele leuke spelletjes.

Op dinsdag en donderdag gaan we turnen en we zullen ook gaan we zwemmen.

Op vrijdagnamiddag vallen de muzische lessen waarin we zingen, dansen, knutselen en acteren.

De godsdienstlessen worden gegeven door juf Evelyn. Zij doet dit met volle overgave!

Hopelijk ben je nu wat meer te weten gekomen over onze klas. Je bent hier altijd welkom.

Groetjes,

Juf Jessica, juf Petra en de leerlingen van het tweede leerjaar.