2de leerjaar

Dag allemaal,

Wij zijn de juf en de leerlingen van het tweede leerjaar te Lanklaar. We willen je graag vertellen wat je in onze klas leert en wat er allemaal te beleven is.
Wij werken in de klas met Snappet. Nadat je uitleg hebt gekregen over de taal- of rekenles van die dag, mag je de verwerkingsoefeningen in onze klas maken op je tablet i.p.v. in je werkboek. Het leuke is dat je meteen ziet of de oefeningen juist of fout zijn. Zo kan je onmiddellijk je fouten verbeteren. Er staan oneindig veel oefeningen op Snappet zodat je altijd kan blijven doorwerken. Hoe meer oefeningen je juist maakt, hoe meer sterren je verdient.
Tijdens de rekenlessen leer je tellen tot 100. Naast + en – oefeningen maak je ook kennis met vermenigvuldigen en delen. Je zal de maal- en deeltafels van 1 t.e.m. 10 leren. Ook leer je klokkijken tot op het kwartier.

Tijdens de spellingslessen leer je langere en moeilijkere woorden schrijven, zoals woorden met ei/ij, ou/au, samenstellingen, woorden op d/t, … Daarnaast zul je ook alle hoofdletters leren schrijven.

Naast schrijven is lezen natuurlijk ook erg belangrijk. Je leerde al lezen in het eerste leerjaar. Maar dit schooljaar zullen we vaak oefenen zodat je steeds vlotter kan lezen. Aan het einde van dit schooljaar zou je AVI 5 moeten behalen.

Tijdens de W.O.-lessen werken we rond de volgende thema’s:
Onze school en de buurt van onze school, herfst, fruit, afval, naar de tandarts, maanden en seizoenen, winter, het weer en het klimaat, naar de winkel, verkeer, water, lente, hulp verlenen, naar de boerderij, beroepen, zomer,…
Binnen deze thema’s werken we ook aan techniek. We maken bijvoorbeeld een maquette van de klas, fruitstokjes, een windmeter, ons eigen speelgoed,…

Ook leer je in deze klas hoe je een Ipad kan gebruiken. Je leert foto’s maken, QR-codes scannen, mindmappen, online deelnemen aan een quiz, programmeren, je eigen kaartje ontwerpen en afdrukken, werken met Bookcreator,…

Op donderdag gaan we turnen. We gaan ook 9x/jaar zwemmen.

Op vrijdagnamiddagen zijn er knutsellessen, muzieklessen, toneelactiviteiten, …

Gedurende het schooljaar maken we ook enkele uitstappen. Deze staan vaak in het teken van onze W.O.-thema’s. We brengen bijvoorbeeld een bezoekje aan het bos, de tandarts en de winkel.
Onze grootste uitstap is een driedaagse boerderijklassen naar Teuven. Hier maken we kennis met boer Luc en zijn boerderij. We leren er vanalles bij over het leven op de boerderij, koeien, fruit,… We maken er mooie wandelingen en spelen er ook vele leuke spelletjes.
Hopelijk ben je nu wat meer te weten gekomen over onze klas. Je bent hier altijd welkom.

Groetjes,

juf Sofie en de leerlingen van het tweede leerjaar